Ungdom

HOG badminton tilbyder badminton for spillere i alle aldre og på alle niveauer.

Ungdomsspillere er inddelt efter alder. En U9 spiller er under 9 år gammel, dvs. 6, 7 eller 8 år. Tilsvarende er en U11 spiller 9 eller 10 år gammel, en U13 er 11 eller 12 og så fremdeles. Det er spillerens fødeår, der er afgørende for, hvilken trup du træner sammen med samt spiller kampe imod. Såfremt der er ønske om at træne sammen med en klassekammerat eller lignende, så vil man i enkelte tilfælde også kunne imødekomme dette.

Hvis du er en af de spillere, der har ambitioner og gerne vil træne mere og deltage i åbne ungdomsturneringer, så skal du give din træner besked herom. Vi tilbyder træning på vores talenthold for de dygtigste spillere. Talentholdet er fortrinsret for spillere der jævnligt deltager i åbne ungdomsturneringer, og som har et niveau, der passer til holdet. Tilmelding til vores talenthold skal ske efter aftale med vores talenttræner.

 

Point og ungdomsklassifikation

Hvis man deltager i åbne ungdomsturneringer, så vil man udover aldersinddelingen også blive inddelt efter niveau. De enkelte niveauer kaldes rækker, og betegnes hhv.: E (Eliterækken), M (Mesterrækken), A, B, C eller D-rækken. Som nybegynder starter man i D-rækken. Ideen bag inddelingen i rækker er, at man på den måde sikrer, at de fleste kampe er lige, og at alle spillere dermed har en fornuftig chance for at vinde.

Man kan rykke fra en række til en højere række, hvis man har optjent tilstrækkeligt mange point. Point optjenes ifm turneringer eller holdkampe, og princippet er, at jo flere kampe du vinder, jo flere point optjener man. I forbindelse med overgang til en ældre aldersgruppe, så kan der ske nedrykning til en lavere række. 

Point og oprykningsreglerne er rimeligt komplicerede, men heldigvis så behøver man ikke at kende de præcise regler for at kunne deltage i turneringer og holdkampe. Hvis man insisterer på at kende de præcise regler, så kan man læse om dem ved at følge nedenstående link:

 

Ketcher

Som helt ny spiller kan du låne en ketcher til de første par træninger og dermed få afprøvet, om badminton er noget for dig, inden at du begynder at investere i helt nyt udstyr. Hvis du beslutter dig for at fortsætte med at spille badminton, så kan du spørge din træner eller holdkammerater til råds om køb af udstyr.

 

Bolde

HOG Badminton anvender fjerbolde fra producenten Yonex.

 

Banen

I single er det de inderste sidelinjer, der gælder samt den bagerste baglinje. Både ved serv og i spil.

I double er der forskel på linjerne ved serv og spil. I serven benyttes den yderste sidelinje samt den forreste baglinje. Når først spillet er i gang, benyttes de yderste linjer hele vejen rundt.

Bemærk dog, at for U9 gælder der andre linjeregler.

 

Link

Du finder alt om regler via følgende link:

HOG Badminton    |    Ådalsvej 94    |    8382 Hinnerup     |    Tlf. 86985530